sponsoren

Slottoernooi 2023

Op vrijdag 29 september organiseerde TV Boskranne het slottoernooi. De jaarlijkse afsluiter van het zomerseizoen. Dit stond eigenlijk een weekje eerder gepland, maar de weersverwachting voor die dag was erg slecht. Reden om het uit te stellen. Achteraf gezien had het door kunnen gaan, het bleef lang droog, maar in bijvoorbeeld Franeker kwam het wel met bakken uit de lucht. Weet het allemaal maar eens exact van te voren.

De jongste jeugd trapte om 15.30 uur af. Nathan van der Lecq, onze tennisleraar, had allerlei leuke spelletjes bedacht waar vol enthousiasme aan werd meegedaan.
In twee groepen werd er gestreden om leuke prijsjes. In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar won Demi de Jong de eerste prijs en Ynse Fedde van der Valk, als introducee van zijn zus, de tweede. Bij de jeugd van 11 t/m 15 jaar was de eerste prijs voor Wouter van der Velde en werd Lotta Westers tweede.  

Om 18.00 uur ging de barbecue aan voor de tweede jeugdgroep, de oudere jeugd, de volwassenen en de vrijwilligers. Deze laatste groep werd zo in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Ook de tennisvereniging kan niet zonder haar vrijwilligers die ervoor zorgen dat de boel blijft draaien. Dit heeft betrekking op o.a. snoeiwerkzaamheden rondom de banen, het maaien van het gras, het bladvrij maken van de banen, het bezorgen van folders, kantinebeheer, het ondersteunen bij activiteiten etc etc.

Vanaf 19.00 uur kon er op baan 1 + 2 getennist worden door de oudere jeugd en de volwassenen. Op baan 3 waren twee pickleball velden aangelegd. Pickleball is net als padel een nieuwe vorm van racketsport. Het is te omschrijven als een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis.

Iedereen die wilde heeft het kunnen proberen. De reacties waren erg positief. Het is laagdrempeliger dan tennis en minder technisch. Daardoor kun je al snel een wedstrijdje spelen. Alleen de serverende partij kan punten scoren. Bij verlies van het punt gaat de service over naar je teamgenoot. Pas als je dit punt ook verlies gaat de service naar de tegenstander. De service is onderhands en het raakpunt moet onder je navel zitten. Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden met de meest spectaculaire punten.

Pickleball was tijdens het slottoernooi een demonstratiesport. Het deed niet mee voor de puntentelling. Tennis was de scherprechter voor de verdeling van de prijzen. De eerste prijs werd gewonnen door Geartsje Flisijn. Tweede werd Gerrit Terpstra. De derde prijs was voor Harm de Haan.

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagd en gezellig evenement. 

Met sportieve groet, Fedde, Henderika en Robert
AC/JC TV Boskranne