sponsoren

4e prijs op NK Pickleball in Wijk bij Duurstede: wat een topprestatie! Hier volgt een verslag van Minne over deze speciale dag. Op onze Facebook pagina staan meer foto’s en een filmpje. 

Aangezien ik samen met mijn dochter nu een paar maanden Pickleball speel en we een paar avonden onderling bij de Boskranne speelden, leek het mij leuk om een officieel toernooi mee te gaan doen. Omdat Pickleball toernooien 12+ zijn, kon ik dus gelijk met Anna meedoen aan het NK op het laagste/beginners nivo (Gemengd Dubbel 3.0) op 4 november in Wijk bij Duurstede. Met schoonvader/pake als fotograaf en supporter mee moesten we in een poule van 4 wedstrijden tot 11 punten spelen. Helaas gingen alle 3 poulewedstrijden nipt verloren (9-11, 9-11 en 8-11), nadat we 2 van de 3 ruim aan de leiding gingen. Gelukkig gingen alle 16 koppels in onze categorie door naar de knok-out fase. Als nummer 4 van de poule, wel kruisen met een andere poulewinnaar, dus dat zou weleens heel lastig kunnen worden. Echter waren Anna en ik beide op dreef en wonnen we verrassend en overtuigend met 11-4. In de kwartfinale wederom een poulewinaar (zij hadden zelfs van de latere winnaars gewonnen in de poule). Anna serveerde solide naar een 7-0 voorsprong en we wonnen ook deze wedstrijd met 11-4. In de halve finale moesten we op gang komen en kwamen we 2-8 achter, maar bogen we dit om naar een 11-10 voorsprong. Toen echter een paar foutjes van mij en verloren we toch met 11-15. Vervolgens moesten we nog om het brons spelen, maar helaas was bij mij de pijp leeg en verloren we dat kansloos. Uiteindelijk dus net naast het podium, maar toch mooi 4e van de 16 koppels. Totaal deden er ruim 160 spelers mee aan dit NK in de diverse enkel en dubbel categorieen. Er werd in de sporthal gespeeld op maar liefst 16 veldjes en we speelden tegen tegenstanders uit Groningen, Limburg, Noord-Holland en Utrecht. Een erg leuke en leerzame ervaring samen met Anna, die het hele toernooi geen service fout maakte en mij verbaasde met haar goede spel en mij liet concluderen dat zij absoluut beter was dan ik op dit toernooi (terwijl ik haar met tennis toch nog net de baas ben). Op de terugweg nog even langs de Mac bij Utrecht en rond 22:00 uur waren we weer terug in Wommels, waar we 11:30 waren vertrokken.

Het leuke van Pickleball is dus dat het heel laagdrempelig is en je al heel snel wedstrijdjes kan spelen, of je nou 13 of 73 bent. Omdat wij buiten spelen is het even wachten op droog weer en niet teveel wind. Dan kunnen we weer los. Er is al een behoorlijke app-groep met leden en niet leden van de tennisvereging die deze mooie sport ook willen uitproberen. Naast sportief ook een sociale gelegenheid waar je weer andere mensen leert kennen. Opgeven voor de Pickleball Wommels appgroep kan via 06-39313254. Als we dan gaan spelen is een duimpje omhoog in de app groep genoeg om mee te doen! 

Minne Bouma