Informatie


Alle leden van onze vereniging die meespelen in door de KNLTB georganiseerde competities en toernooien boeken resultaten welke meetellen voor het dynamische speelsterkte systeem (DSS). Speelsterkte is de relatieve norm voor de tennisvaardigheid van een bij de KNLTB aangesloten tennisser in verhouding tot de tennisvaardigheid van de overige bij de KNLTB aangesloten tennissers van hetzelfde geslacht. De speelsterkte van een speler heeft dus altijd een relatie met die van overige spelers. Inherent hieraan is dat de speelsterkte van een speler dus bepaald wordt door middel van het spelen van wedstrijden.

In het DSS tellen alle wedstrijden, die gespeeld worden onder verantwoordelijkheid van de KNLTB (in de breedste zin van het woord), mee voor de bepaling van de speelsterkte van haar leden. In het DSS zijn mutaties van speelsterkte alleen nog maar gebaseerd op daadwerkelijk geleverde prestaties. Dit betekent dat de speelsterkte van spelers jaarlijks zowel omhoog als omlaag kan. Het systeem dat jaarlijks uimondt in een "eindejaarsrating", zorgt ervoor dat spelers jaarlijks automatisch een nieuwe speelsterkte voor het volgende jaar toegekend krijgen. De nieuwe speelsterkte is daarna één jaar van kracht. Jaarlijks wordt op deze manier voor elk lid van de KNLTB de nieuwe speelsterkte bepaald.

Alle spelers worden als volgt ingedeeld in categorieën:

  • Categorie 1
  • Categorie 2
  • Categorie 3
  • Categorie 4
  • Categorie 5
  • Categorie 6
  • Categorie 7
  • Categorie 8
  • Categorie 9

Deze indeling geldt zowel voor het enkelspel als het dubbelspel.

Na afloop van een toernooi of een competitiewedstrijd kan een speler zelf, direct in de volgende week, zijn progressie qua speelsterkte bekijken via het spelersprofiel op www.knltb.nl . Wanneer een speler is aangemald bij MijnKNLTB, kan hij/zij per e-mail d.m.v. de zogenaamde prestatiemail op de hoogte gehouden worden van wijzigingen in dit spelersprofiel.

Van elke speler is direct na afloop van de toernooien te bepalen of er aan twee toernooien in dezelfde week is deelgenomen. M.b.t. het competitiespelen is direct na afloop van de competitieweek te achterhalen of iemand meerdere keren gespeeld heeft in dezelfde speelweek. Met name voor de inhaaldagen is dit een uitkomst, tenslotte leveren die nu het meeste werk op bij de protesten. Ook is direct te achterhalen of iemand voor meer dan één vereniging competitie gespeeld heeft. Let op: sommige spelers hebben dispensatie om in meerdere competities uit te komen en soms zelfs voor meerdere verenigingen. Dit wordt in het spelersprofiel zichtbaar gemaakt.

Hieronder staat een link voor het ratingoverzicht van onze leden. Bij vereniging kan het nummer 09258 worden ingevuld. Vervolgens kun je een keuze maken uit het geslacht en de spelsoort.

Klik hier voor een ratingoverzicht van onze leden.