Kantine


INSTRUCTIE VOOR KANTINEDIENST/”RODE” SLEUTELHOUDERS

(Wat je moet weten om een bardienst te vervullen, deze instructie hangt ook in de keuken)

 

Versie: 20-3-2017

 

Je hebt vandaag een bardienst te vervullen. Meestal is dit best leuk en gezellig. Ook al heb je geen enkele ervaring. Een drankje schenken,  koffie zetten, snoep verkopen. Dit allemaal om de andere leden van dienst te zijn in onze kantine. Natuurlijk kan het wel eens pittig druk zijn. Maak je dan niet te druk. De leden aan de andere kant van de bar beseffen ook dat dit waarschijnlijk niet je dagelijkse bezigheden zijn en je mag op een stuk begrip rekenen. Hieronder volgen een aantal regels en instructies die je helpen bij het vervullen van een goede bardienst. Deze regels en instructies zijn er niet alleen om je te helpen, maar je dient je er ook aan te houden. Daarnaast zijn ook wij als tennisvereniging gebonden aan bepaalde hygiënevereisten. Daarom is het schoonhouden van de bar en dergelijke ook één van de taken van de kantinedienst.

 

Voor het openen en afsluiten van de kantine heb je een toegangssleutel nodig met een rode stip.

 Deze kun je van tevoren afhalen bij Hannie Palsma Rolpeal 11  (0515) 331734

 Het is verstandig om eerst even te bellen om te informeren wanneer er iemand aanwezig is.

 

TAKEN

·         Verkoop van alle dranken die in onze kantine verkrijgbaar zijn

·         Verkoop van etenswaren die rechtstreeks achter de bar verkrijgbaar zijn zoals snoep en ijs

·         Opnemen, bereiden en afrekenen van keukenbestellingen

·         Opruimen flesjes (kratten)

·         Opruimen zwerfafval op de banen, de dug-out en het terras

·         Schoonhouden bar, tafels ,stoelen en banken

·         Afwassen, kopjes, schoteltjes, borden, bestek, glazen, e.d.

·         Bijvullen koeling onder de bar (voorraad in de berging achter de deur in de keuken)

·         Afval wat kan bederven zelfde dag in container gooien. ( Sleutel container zit in sleutelkastje achter de bar)

 

ALGEMENE REGELS

·         Op de bon / opschrijven is geen regel en in principe alleen toegestaan op competitiedagen, les, toernooien en toss. Een bon moet dezelfde dag nog afgerekend worden. Vermeld op de bon duidelijk de naam van het team of het betreffende lid.

·         PROBEER MENSEN ZO VEEL MOGELIJK MET GEPAST GELD TE LATEN BETALEN. HIERDOOR KOM JE ZELF NIET IN DE PROBLEMEN MET WISSELGELD.

·         Kinderen mogen niet achter de bar en in de keuken komen.

·         Onrechtmatigheden op of rond de banen direct melden bij een van de bestuursleden.

·         In het clubgebouw geldt een rookverbod.

·         Aan jongeren onder de 18 jaar mag geen alcohol worden verkocht. Wie alcohol verkoopt is verplicht jongeren te vragen aan te tonen dat zij 18 jaar of ouder zijn. Aan wie dat niet kan of wil mag niets worden verkocht. Jongeren kunnen laten zien hoe oud ze zijn met een paspoort, een identiteitskaart, een rijbewijs, een OV-studentenkaart of een bromfietscertificaat.

·         In het Wetboek van Strafrecht is een bepaling opgenomen die doortappen en schenken aan bezoekers die zichtbaar te veel hebben gedronken verbiedt. De Drank- en Horecawet bepaalt dat ook geen mensen mogen worden toegelaten die te veel hebben gedronken. Nieuw is dat ook mensen die onder invloed zijn van drugs niet meer mogen worden toegelaten.

 

DE LAATSTE BARDIENST VAN DE DAG DIENT ZORG TE DRAGEN DAT:

·         Alles schoon en netjes achter blijft (bar, tafels, glazen en kopjes)

·         Alles is afgewassen, schoongemaakt en opgeruimd.

·         Het koffiezetapparaat, de waterkoker en de magnetrons zijn uitgeschakeld.

·         De toiletten nog even worden doorgespoeld.

·         Alle lichten (ook die van de banen) in de kleedkamers, materiaalruimte, toiletten, hal, keuken en de kantine uit zijn.

·         De thermostaat omlaag gezet wordt naar 10 graden.

·         De radio is uitgeschakeld en uit het zicht is geplaatst.

·         Opmaken van de kassa:

-       Alleen wat wisselgeld achterlaten, +/- €10,- à € 15,- aan kleingeld.

-       Geld uit kassa in envelop doen, datum en bedrag hierop schrijven.

-       De consumptiekaarten die niet betaald zijn in de kassalade leggen. Deze hoeven pas bij afrekening te worden aangeslagen op de kassa.

-       De kassa uitschakelen.

-       De kantineopbrengst + in een envelop brengen bij het verantwoordelijke bestuurslid (zie hieronder).

·         Alle deuren gesloten en op slot zijn.

1.     Deur achter de dug-out.

2.     Deur berging waar o.a. de telpalen staan.

3.     Deur hal/toiletten.

4.     Deur kleedboxen.

5.     Deur keuken.

6.     Deur kantine naar hal/toiletten.

7.     Deur kantine.

8.     Deur toegangshek.

·         De sleutel meteen terug bezorgd wordt bij diegene waar die vandaan komt.

 

Belangrijk om het geld uit de kassa zo spoedig mogelijk in te leveren bij:

 

Minne Bouma

Keatsebaan 8

Wommels


 

Leden Kantinecommissie                                                                                                               Tel.

Jacomien Heeres   (bestuur)                                                                                             06-14612155

Annete Meyer  (activiteitencommissie)                                                                               0515-332728

Hannie Palsma                                                                                                                   (0515) 331734